Tabbouleh bardzo lubie i dosyc czesto przyrzadzam, ale tym razem jest bez ogorka i papryki (klik)
Skladniki na 1 duza porcje lub 2 male:
- kostka sera Halloumi (u mnie bylo 225g)
- 1 spora cukinia
- 100 g bulgur
- 1 spory pomidor
- 2 cebulki dymki
- garsc posiekanej natki pietruszki
- garsc posiekanej miety
- sok z 1/2 cytryny
- 2-3 lyzki oliwy z oliwek
- sol, pieprz
Bulgur przyrzadzic wedlug przepisu na opakowaniu, wystudzic.
Pomidor sparzyc, zdjac skorke i pokroic na male kawalki, dymke umyc i wraz z zielona czescia pokroic w krazki, dodac posiekana miete i pietruszke, doprawic sokiem z cytryny, sola i pieprzem, odstawic.
Ser pokroic w 1 cm plastry i obsmazyc na patelni grilowej na odrobinie oleju z obu stron na zloto.
Cukinie umyc, osuszyc i pokroic wzdluz na cienkie plastry, krotko obsmazyc z obu stron na grilowej patelni.
Zarowno ser, jak i cukinie popieprzyc. Soli nie uzywalam, bo ser jest dosc slony.
Podawac z salatka.
Super! Podoba mi się ten zestaw.
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wygląda! Palce lizać :)
OdpowiedzUsuńUściski Gosiu:*
smakowicie wygląda i pięknie podałaś! Elegancja:)
OdpowiedzUsuńZnam te smaki i je uwielbiam!
OdpowiedzUsuńWspaniale Gosiu u Ciebie się prezentują :)
pozdrowienia najcieplejsze
M.
Na tym talerzu jest to co uwielbiam, więc porywam cały talerz :)
OdpowiedzUsuńGosiu! To coś, co po prostu uwielbiam! Zjadam oczami:D
OdpowiedzUsuńPozdrowienia!
dawno nie jadłam sera halloumi, uwielbiam jego słonawy smak i chrupiącą skórke po podsmażeniu, muszę chyba iść na zakupy
OdpowiedzUsuńU nas tez dzis bylo z halloumi, tylko salatka inna :) ale tabbouleh tez robie regularnie - nie ma nic lepszego na upalne lato :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie Gosiu!
ale pyszności u Ciebie
OdpowiedzUsuńHalumi cudnie smakuje podsmażane :)
OdpowiedzUsuńDroga Gosiu!
OdpowiedzUsuńW podziękowaniu za liczne i pyszne inspiracje postanowiłam wyróżnić Ciebie i Twojego bloga za pomocą Versatile Blogger Award.
Szczegóły tu: http://centka.wordpress.com/?p=2547&preview=true
Świetny przepis!!! Wielkie dzięki! :) zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńczy ze świeżego selera można to zrobić?
OdpowiedzUsuń