wtorek, 20 stycznia 2009

Dyniowo-pieczarkowy krem


Jeszcze na ostatnia chwile udalo mi sie jeszcze jedna zupe dolaczyc do zabawy kulinarnej,moje dziecie zazyczylo sobie nagle dyniowej zupy,a ze juz dwie wersje mam tutaj zamieszczone,to wymyslilam zagladajac do lodowki trzecia :))- wersje z pieczarkami i koperkiem.
Zimowy Festiwal Zupy 10.01.2009 - 20.01.2009

Skladniki :
  • mala dynia Hokkaido
  • 200g pieczarek
  • 2-3 ziemniaki
  • duza cebula
  • pol peczka posiekanego koperku
  • grzanki z bulki lub tosta
  • sol,pieprz
  • 1 zabek czosnku
  • topiony serek ziolowy
  • smietana
  • 1 lyzka masla
Dynie umyc,przekroic,wydrazyc i bez obierania pokroic na kawalki,tak samo ziemniaki, zalac to woda,osolic i gotowac,w miedzyczasie pokroic cebule,pieczarki i na masle je podsmazyc,nastepnie dodac do gotujacej sie zupy,dodac serek,przyprawy,pokrojony czosnek.
Jak warzywa beda miekkie,zmiksowac zupe,dodac koperek i podajac udekorowac kleksem smietany i posypujac grzaneczkami.
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Bardzo ładna, smakowita :-)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Sliczna! Uwielbiam kolor dyniowej zupki!:)No i smak rzecz jasna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. dziekuje,najbardziej moja corka lubi dyniowe zupki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam serdecznie! :)
    Dziękuje za odwiedziny u mnie i chętnie zagoszczę częściej u Ciebie. :)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziekuje za odwiedziny, zapraszam ponownie i serdecznie pozdrawiam :)