środa, 20 sierpnia 2008

Zupa koperkowa



W sumie juz wiosna przeleciala i zaraz koniec lata mamy,ale mnie wzielo na taka typowo wiosenno-letnia zupke koperkowa....................alez pachnialo................................

  • 1 udko kurczakowe lub bulion warzywny w kostce
  • 2-3 marchewki
  • 1 lyzka ziarenek smaku
  • sol,pieprz
  • 1 peczek koperku
Udko z kurczaka ugotowac,wyjac,obrac ze skory i pokroic mieso na kawalki (ewentualnie jesli ma byc bezmiesne,to kostke warzywna zagotowac) ,marchewke pokroic drobno ,ugotowac w rosole,przyprawic,dodac posiekany drobno koperek i wlac kluseczki
  • 1-2 jajka roztrzepac z
  • paroma lyzkami maki i
  • odrobina mleka,posolic i wlac na gotujaca sie zupe
Smacznego :)

Brak komentarzy: