Ostatnio przypadkiem natknelam sie na stronie cincin na ten wlasnie przepis,od razu stwierdzilam,ze to pewny strzal w dziesiatke.
Tak tez bylo i te placuszki beda na pewno czestszym gosciem na naszym stole.
Podalam je z kaszka kuskus i marynowana papryka.Przepis troche zmodyfikowalam dodajac czosnek,cebule i szczypiorek.
Skladniki:
- 200g platow z kurczaka
- 200g pieczarek
- 200g sera zoltego
- 4 jajka
- 3 lyzki maki ziemniaczanej
- 1 cebula
- sol,pieprz,ziola prowansalskie,1-2 zabki czosnku
- 1 lyzka posiekanego szczypiorku
Smazyc na zloty kolor.
Smacznego :)
6 komentarzy:
Jakby były bez pieczarek, sera i cebuli, do tego nie usmażone, a upieczone to może nawet by mi wątroba wyrzutów nie robiła jakbym spróbowała :) bo kuszą
Znam ten przepis, te kotleciki są ulubioną przez gości pozycją rodzinnych imprez :)
Kuskus w kulkach też świetnie się prezentuje.
To jest świetny przepis !!! Coś innego i smacznego z popularnych filetów drobiowych. Można też przyrządzić podobnie kotlety, ale zamiast pieczarek daje się kukurydzę z puszki. A kuskus idealnie pasuje do tych kotletów :)
-Adrijah- hihi,ale masz wymagania (oczko)-mimo wszystko polecam,nawet smazone :)
-Edysiu-dziekuje-ja wiem,ze ten przepis juz wiekowy jest,bo z 2007 roku,ale ja go nie znalam i czasem takie "dinozaury" sie super sprawdzaja :)
-Adda-no,tez bylismy zachwyceni ta odmiana kotletow-zupelnie inaczej smakuja niz zwykle panierowane piersi z kurczaka
w towarzystwie mojego ulubionego kuskusa chętnie bym zjadła:-)
-asieja-w takim badz razie polecam :)))
Prześlij komentarz