Druga propozycja w ramach Orzechowego Tygodnia jest chinszczyzna na sposob seczuanski z dodatkiem orzechow nerkowca,jest to jedno z moich ulubionych dan,gdy idziemy jesc :)
Skladniki na 4 osoby :
- 500 g miesa z piersi indyka (pokroic w spora kostke)
- 1 spora cebula (obrac i pokroic w polkrazki)
- 1 czerwona papryka (oczyscic i pokroic w kostke)
- 100-150 g straczkow groszku cukrowego
- 150g zielonych mini-szparagow
- ok. 200g swiezych kielkow sojowych
- 1-2 zabki czosnku
- kawaleczek swiezego imbiru (obrac i zetrzec na tarce)
- 100 g orzechow nerkowca (uprazyc bez tluszczu na patelni)
- mala papryczka chili (drobno pokroic-bez nasion)
- 2 lyzki oleju sezamowego
- 2-3 lyzki oleju zwyklego
- sol,pieprz,mielona kolendra
- 2 lyzki sosu rybnego
- 1-2 lyzki sosu ostrygowego
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz