środa, 1 października 2008

Ryba z pomidorami


Ten fajny przepis zmalpowalam od Tima Mälzera- mlodego i bardzo kreatywnego tutaj kucharza :)
-robilam go juz kilkanascie razy i zawsze mnie oczarowuje :)

Skladniki na 4 osoby:

  • ok.600g filetow rybnych (np.mintaj)
  • 100g suszonych pomidorow
  • 2-3 zabki czosnku
  • 2-3 lyzki panierki
  • peczek pietruszki
  • 4-5 lyzek startego parmezanu
  • 3-4 pomidory
  • oliwa,sol,pieprz
Pomidory,czosnek,pietruszke zmiksowac blenderem lub w malakserze,nastepnie wymieszac z panierka,parmezanem i 3 lyzkami oliwy,przyprawic sola i pieprzem.
Pomidory pokroic na plastry i wylozyc nimi natluszczona foremke.
Na pomidorach polozyc rybe i na niej przygotowana wczesniej "panierke".
Piec przy 200° ok. 15-25 minut.
Podawac z zemniakami.
Smacznego :)

1 komentarz:

Bea pisze...

Gosiu, jak juz pisalam u siebie - podoba mi sie ta panierka! Gdy tylko alergia znow sie troche uspokoi, to ja wyprobuje (zastapie tylko parmezan owczym pecorino).

Pozdrawiam serdecznie!