Ten fajny przepis zmalpowalam od Tima Mälzera- mlodego i bardzo kreatywnego tutaj kucharza :)
-robilam go juz kilkanascie razy i zawsze mnie oczarowuje :)
Skladniki na 4 osoby:
- ok.600g filetow rybnych (np.mintaj)
- 100g suszonych pomidorow
- 2-3 zabki czosnku
- 2-3 lyzki panierki
- peczek pietruszki
- 4-5 lyzek startego parmezanu
- 3-4 pomidory
- oliwa,sol,pieprz
Pomidory pokroic na plastry i wylozyc nimi natluszczona foremke.
Na pomidorach polozyc rybe i na niej przygotowana wczesniej "panierke".
Piec przy 200° ok. 15-25 minut.
Podawac z zemniakami.
Smacznego :)
1 komentarz:
Gosiu, jak juz pisalam u siebie - podoba mi sie ta panierka! Gdy tylko alergia znow sie troche uspokoi, to ja wyprobuje (zastapie tylko parmezan owczym pecorino).
Pozdrawiam serdecznie!
Prześlij komentarz