Jest to troche danie kontrowersyjne,bo albo sie to lubi,albo nienawidzi................my akurat cala rodzinka lubimy podroby i chetnie zajadamy czasem taki gulasz z zoladkow....................... :)))
Skladniki na 4 osoby:
- ok.600g zoladkow drobiowych (oczyscic,umyc i pokroic)
- 1-2 cebule (obrac i drobno pokroic)
- 2 szklanki bulionu drobiowego
- 3-5 ziaren ziela angielskiegi,2-3 listki laurowe,pare ziaren pieprzu,sol,1-2 lyzki delikaty do miesa
- ok.150g strakow groszku cukrowego
- kasza jeczmienna
- salata zielona (umyc,osuszyc,porwac na kawalki)
- smietana,szczypta cukru,szczypta soli,troche pieprzu (wszystko wymieszac i odstawic)
Podawac z ugotowana kasza i salata polana dressingiem smietanowym.
Smacznego
4 komentarze:
Ja z tych co lubią. Kaszankę, żołądki, wątróbkę...
Całkiem niedawno widziałam program kulinarny, w którym kucharz założył sobie, że przyrządzi potrawy z CAŁEGO prosiaka. Dosłownie. Pozapraszał różnych gości żeby przetestować smaki, ale niektóre części i tak musiał zjeść sam...
No i z tego wszystkiego zapomniałam dodać, że Twój gulasz brzmi pysznie :)
Dziekuje :))
Ja co niektorych czesci bym nie tknela,ale akurat zoladki bardzo lubimy,nawet nasza corka kocha taki gulasz :))
a ja chce dodac,ze bardzo czesto robie zoladki bo uwielbiamy z mezem,tylko ja zamiast jeczmiennej daje gryczana- pycha! a twoj przepis napewno wyprobuje choc moj jest prawie taki sam :)
Prześlij komentarz