Nie wiem juz,ile lat znam ten przepis,ale pamietam,jak juz z 12 lat temu byl hitem podczas naszego balkonowego i ogrodkowego grilowania,bardzo nam to smakowalo,naszym znajomym i mojej Mamie.
Pozniej jakos po kilku sezonach przejadlo sie to nam i dobrych pare lat nie robilam tego wcale,az teraz mi sie przypomnial ten przepis z okazji odwiedzin u nas mojej Mamy,nie wiem,dlaczego akurat teraz,moze dlatego,ze pogoda grilowa dopisuje,ale wiem,ze to byl strzal w dziesiatke,bo z takim samy apetytem ,jak 12 lat temu-zajadalismy sie tym :)
Skladniki:
- 1 ciabatta (ja mialam taka ok.30 cm)
- 3 pomidory (umyc,pokroic w plastry)
- 3 kulki mozarelli (pokroic w plastry)
- opakowanie szynki parmenskiej,serrano lub innej podobnej
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- swieza bazylia
- sol,pieprz
***Uwaga: nalezy ja spozywac zaraz po przyrzadzeniu-odgrzewana nie smakuje
Smacznego :)
jest to moja druga propozycja w Sezonie Pomidorowym i druga w Podrozach Z Widelcem Po Europie.
15 komentarzy:
Gosiu przecież ja się zaraz zaślinię... Jakie to musi być pyszne. I tak bardzo we włoskim stylu :)
To jest niepoprawne, żeby tak kusić takim jedzeniem :( Cudowna propozycja i do tego taka jak lubię :)
O jejku , jejku ! Ale pychota! Przy najbliższym grillu robię taką!
właśnie powiedziałam do męża że musimy jechać po mozarelle :)
o rany jakie to fajne:) sprobojemy bo lubimy takie smaki:))
MMMMMMM!!!!!
Nie, no pycha się zapowiada. KONIECZNIE do wypróbowania!
- Kasiu - bo jest-wierz mi :))
- Szarlotku - dziekuje :) troche pokusze,a co :)) Ty kusisz bez przerwy pysznosciami :)
- Grazyna - napisz koniecznie,jak i czy wyszlo :)
- Mietowka - i co??? macie??robicie??? :)
- Viridianko - dziekuje i polecam,polecam :)
- Lisiczko - poelcam jak najbardziej,juz czuje,ze ten i nastepny sezon bedzie znowu pod znakiem ciabatty tak robionej:)
wygląda i brzmi pysznie, nie dziwię się temu tak sie tym zajadasz :)
Dzień Dobry :)
Cudnie wygląda, ciabatta jak malowana. Jedno z najlepszych połączeń lata: chrupiące pieczywko, pomidorki i serek, mmmm...
Ależ tu u Ciebie dużo się dzieje... i jak ładnie, gratulacje!
pozdrawiam
M.
To musi być naprawdę pyszne. Niby wszystkie składniki znane, ale w takiej konfiguracji smak pewnie jest odmienny. Właściwie wszystko mam w lodówce, więc może jutro się skuszę.
Gosia ja chyba zwariuję od Twoich pyszniastych zdjęć :))) Już od pewnego czasu marzy mi się danie w takim stylu, więc chyba odmałpuję je od Ciebie :)))
Super sprawa! Mnie się ona nigdy nie przeje!!!
Pozdrawiam serdecznie!
- Aga -dziekuje :)
- Monika - dziekuje za odwiedzinki i mile slowa :))
- Karolina - no,wlasnie,czasem te konfiguracje duzo robia....polecam i mam nadzieje,ze posmakuje :)
- Adda - dziekuje bardzo :)) :))malpuj,malpuj,mam tylko nadzieje,ze tak samo Wam posmakuje,jak nam :))
- Alicjo - ciesze sie,ze ktos to zna i ze smakuje rownie dobrze,jak nam :)))
Marzy mi się taka ciabatta;)
Naszczęście jest już w domu nowy piekarnik,więc teraz bezproblemowo będę mogła piec takie cudeńka!:)
Pozdrówka.
Wow! Toż to prawdziwy grillowy wypas! Zapamiętuję, wypróbuję jak jakiś piknik nam wypadnie. :)
Prześlij komentarz