wtorek, 27 maja 2008
Couscous ze smazona feta
Couscous z warzywami
200g couscous przyrzadzic wg przepisu
1 czerwona cebula-drobno posiekana
2 zabki czosnku -drobno posiekane
oliwa do smazenia
1 czerwona i 1 zielona papryka-drobno posiekane
1/2 wezowego ogorka obrac,wydrazyc nasiona-drobno pokroic
sol,pieprz
warzywa podsmazyc na patelni na oliwie,dodac kuskus i troche razem poddusic.
Smazona feta
na osobe plaster (ok.200g) fety
ciasto francuskie-cieniutko rozwalkowac lub najlepiej greckie ciasto Filo
Fete zamarynowac w soku z cytryny i cukrze jakies 2 godziny,potem na kawalku ciasta polozyc plaster sera,brzegi ciasta posmarowac rozbeltanym jajkiem i zlozyc jak paczuszke i smazyc na patelni do czasu,jak sie zrobia zlotobrazowe,ale ser bedzie jeszcze dosc twardy.
Jest to lekki obiadek wegetarianski
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz