Ciasto:
- 150g maki
- 1/2 paczki proszku do pieczenia
- 40 g cukru pudru
- szczypta soli
- 1 lyzeczka cukru waniliowego
- 75 g twarozku
- 2 lyzki mleka
- 3 lyzki oleju roslinnego
Nastepnie na posypanej maka stolnicy rozwalkowac ciasto i wylozyc nim nasmarowana forme do tarty,odciac wystajace brzegi ciasta.
Podgrzac piekarnik na 200°
Na oblozenie:
- 900g malych (raczej winnych) jablek
- 2 lyzki soku z cytryny
- 100 g cukru
- 3 jajka
- 1/8 l smietany
- 1 lyzka cukru pudru
Podpiec ok. 10 minut w nagrzanym piekarniku.
W miedzyczasie zmiksowac jajka ze smietana i cukrem,polac ta mieszanka podpieczone ciasto i dopiec jablecznik do konca- jakies jeszcze 30 minut.
Ciasto ostudzic i posypac cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz