W zasadzie mialam pomysl na zwykle spagetti bolognese,ale tak sobie przegladalam czasopisma kulinarne i sie natknelam na ten przepis i zaraz mi zaswiecila sie zaroweczka :))))-to musze dzis zrobic....zrobilam,bylo pycha,rodzina prawie wylizywala talerze :)))
Skladniki na 4 osoby:
- 12 rurek canneloni (gotowac ok. 2 minut w osolonym wrzatku,odcedzic,przelac zimna woda)
- 400g mielonego wolowego miesa
- mala cebula (drobno pokroic)
- 2-4 zabki czosnku (przepuscic przez praske)
- 1 lyzka igielek swiezego rozmarynu (posiekac)
- 2 lyzki posiekanej natki pietruszki
- 1 jajko
- sloiczek Pesto alla Siciliana (z orzechow wloskich i sera ricotta)
- szklanka smietany-kremowki
- 4-5 lyzek startego parmezanu
- sol,pieprz,galka muszkatolowa
Farszem napelnic canneloni,ulozyc w naczyniu zaroodpornym,polac sosem zrobionym z wymieszanego pesto ze smietanka i galka muszkatolowa,posypac parmezanem i zapiekac 15-20 minut w temp. 180-190°
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz