Jako,ze cala rodzinka lubimy wszystko,co grzybowe i z grzybami-obojetnie jakimi,to jesienia robimy zapasiki nie tylko suszonych i marynowanych,ale i mrozonych i tak zima i na przedwiosniu,jak mamy ochote,to robimy zupki i sosiki z takich mrozonych-smakuja,jakby byly swiezo zbierane :)))
- paczka mrozonych podgrzybkow (ok.300-400g)
- 2 marchewki
- ziemniaki lub makaron
- przyprawy
Zrobic wywar na zupe (i tu albo wykorzystujemy kostke rosolowa,lub kawalek miesa z koscia) ,wrzucic na wrzatek zamrozone grzyby,gotowac ok. godziny,dodac pokrojona marchewke,lyzeczke masla,przyprawic sola,pieprzem,maggi w plynie.
I tu sa dwa warianty zupki: albo razem gotujemy w zupie pokrojone ziemniaki,lub gotujemy osobno makaron (najlepiej jakies wstazki).
Do zupy wrzucamy przed podaniem troche natki pietruszki.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz