Kutia odkad pamietam zawsze goscila na naszym wigilijnym stole,ale przeszla tez mala przemiane,jak bylysmy z siostra jeszcze male,to zbytnio nam nie smakowala orginalna wersja z gotowana pszenica ,wiec nasza Mama zamiast pszenicy zaczela robic kutie na bazie ryzu i tak juz zostalo po dzien dzisiejszy,moze nie jest to juz orginalne danie,ale na pewno lubiane przez nas wszystkich :))
Skladniki:
- 1 woreczek bialego ryzu (np.Basmati)
- paczuszka gotowej mieszanki makowej do ciast
- 3-5 lyzek miodu (zalezy,jak slodkie ma byc)
- spora garsc rodzynek
- spora garsc posiekanych orzechow wloskich
- spora garsc posiekanych orzechow laskowych
- ze 2 lyzki platkow migdalowych
Smacznego :)
Jest to nastepna moja propozycja w ramach zabawy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz