wtorek, 23 grudnia 2008

Kutia



Kutia odkad pamietam zawsze goscila na naszym wigilijnym stole,ale przeszla tez mala przemiane,jak bylysmy z siostra jeszcze male,to zbytnio nam nie smakowala orginalna wersja z gotowana pszenica ,wiec nasza Mama zamiast pszenicy zaczela robic kutie na bazie ryzu i tak juz zostalo po dzien dzisiejszy,moze nie jest to juz orginalne danie,ale na pewno lubiane przez nas wszystkich :))

Skladniki:
  • 1 woreczek bialego ryzu (np.Basmati)
  • paczuszka gotowej mieszanki makowej do ciast
  • 3-5 lyzek miodu (zalezy,jak slodkie ma byc)
  • spora garsc rodzynek
  • spora garsc posiekanych orzechow wloskich
  • spora garsc posiekanych orzechow laskowych
  • ze 2 lyzki platkow migdalowych
Wymieszac wszystkie skladniki w misce najlepiej na dzien przed Wigilia i podawac schlodzona:
Smacznego :)

Jest to nastepna moja propozycja w ramach zabawy
Kuchnia Świąteczna i Noworoczna 19.XII.2008 - 03.I.2009

Brak komentarzy: