wtorek, 30 grudnia 2008

Spagetti z sosem pieczarkowo-cukiniowym




Skladniki na 4 osoby:
  • 350 g spagetti (ugotowac w osolonej wodzie al dente)
  • 1 cukinia
  • 400g pieczarek
  • 1 por
  • 1 zabek czosnku
  • 2 serki topione (ziolowe najlepiej)
  • ok.3 lyzek gestej smietany
  • sol,pieprz,1/2 lyzeczki wloskich suszonych ziol,oliwa do smazenia,lyzka masla
  • swiezy tarty parmezan
Rozgrzac na patelni oliwe,wrzucic drobno pokrojone pieczarki,dobra chwile je posmazyc,dodac drobno pokrojony por,rowniez poddusic razem,zmiazdzony czosnek,nastepnie dodac pokrojona w kosteczke cukinie,serki,smietane,przyprawic do smaku.
Podawac z ugotowanym spagetti i swiezym parmezanem.
Smacznego :)

5 komentarzy:

Majana pisze...

Spaghetii to jest coś co lubię :) Zawsze robię z pomidorowym sosem, bo moje chłopaki nie lubią grzybkowego .
Pozdrówka.

Gosia pisze...

ja tez przewaznie rozne wersje pomidorowych sosow robie,moze dlatego tak smakowalo,ze nie byl pomidorowy tym razem (haha) ,a grzybki to wszyscy na szczescie u nas lubia :))

Majana pisze...

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roczku! :)

Agatha pisze...

Wyglada apetycznie - uwielbiam dania powstajace z braku czasu sa zazwyczaj swietne :)

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)

Gosia pisze...

Majana,Agatek- troszke pozno,ale Wam zycze rowniez wspanialego roku 2009 :))